Camper huren Amerika – Opstapplekken

Wil je een camper huren in Amerika dan kun je kiezen uit veel verschillende opstapplaatsen. Je kunt in Nederland een zogenaamde pakketreis boeken. Dan wordt vanuit Nederland door een reisorganisatie alles voor je geregeld. De vlucht, meestal 1 of 2 hotelovernachtingen in de plaats van aankomst en de huur van een camper voor de duur van je reis. Je kunt de camper soms zelf ophalen bij het verhuurbedrijf, maar er zijn ook verhuurders die je netjes bij je hotel oppikken en je naar de verhuurlocatie rijden. Dit is reuze handig want dan is aanvullend vervoer niet nodig.

Een coast to coast campper reis amerika

Erg populair om te doen is een zogenaamde coast to coast reis door Amerika. Je begint dan je vakantie meestal aan de oostkust, bij voorbeeld in New York of Philadelphia. Vervolgens reis je met je gehuurde camper dwars door de Verenigde Staten naar de oostkust. Populaire plaatsen om je reis te eindigen zijn bij voorbeeld Los Angeles of San Francisco. Onderweg kun je de reis net zo plannen als je zelf wilt. Maak een lijst van staten, plaatsen of Nationale Parken die je wilt bezoeken en je kunt je route zelf uitstippelen. Vaak is het ook mogelijk om voor een variabel aantal dagen een camper te uren, dus heb je 1 of 2 dagen langer nodig dan kun je dat gewoon inplannen in je reis. Zo wordt je bezoek aan de Verenigde Staten een onvergetelijke ervaring.

Waar lever ik mijn camper weer in?

Vaak kun je een camper inleveren op de plaats waar je reis eindigt. Als je geen road trip maakt en dus eindigt in een andere plaats dan waar de trip begon, is het handig als deze mogelijkheid er is. Vaak is het wel duurder om je camper achter te laten in een andere plaats dan de opstapplaats, maar het is vaak wel goedkoper dan het hele eind weer terug rijden. Huur je je camper bij een landelijk opererende verhuurder dan is het inleveren van een camper op een afwijkende locatie vaak sowieso geen probleem. Je camper kan dan immers vanaf deze locatie weer verhuurd worden.

Alle vrijheid als je een camper huurt

Je ziet dat je alle vrijheid hebt als je een camper huurt in Amerika. Kies uit tientallen opstapplaatsen voor de start van je rondreis. Lever je camper aan het eind van de reis in op je eindbestemming.