Grote camper huren Amerika

Wanneer je met een grotere groep een rondreis door Amerika gaat maken dan is een grote camper huren erg handig. Zo heb je altijd voldoende ruimte voor iedereen en ook voor de bagage. Bij de huur van een camper moet je altijd het aantal personen opgeven dat in de camper zal overnachten. Als je niet het juiste aantal opgeeft loop je de kans op problemen als het verhuurbedrijf erachter komt dat je met meer dan het aantal opgegeven personen in de camper verblijft. Er zijn in Amerika campers te huur die geschikt zijn voor een gezelschap van tot wel 7 personen. Dit zijn uiteraard wel modellen die wat stuurmanskunst vereisen bij het rijden. Voor het rijden met een camper moet je meestal 21 of soms 25 jaar oud zijn. Ook stellen sommige verhuurders als eis dat je minimaal vijf jaar je rijbewijs hebt.

Het rijden met een grote camper in Amerika

Houd er rekening mee dat rijden met een camper even wat anders is dan rijden met een personenauto. Je draaicirkel en snelheid zijn anders dan met een gewone auto. Wees dus voorzichtig als je je voor het eerst met de camper in het verkeer mengt, zeker als het druk is. Je ziet sommige verkeersdeelnemers gemakkelijk over het hoofd en het zou een triest einde van je vakantie in Amerika zijn als je een ernstig ongeluk veroorzaakt door onervarenheid. Een camper verbruikt een stuk meer brandstof dan een gewone auto. De benzine wordt in Amerika per gallon verkocht, dit is ruim 3,5 liter. De brandstof is wel goedkoper dan in Nederland, dit verzacht wellicht de pijn van het tanken een beetje. Net als een gewone auto verbruikt ook een camper meer brandstof als je de airconditioning aanzet.

Waar kan ik een grote camper huren?

Alle camper verhuurbedrijven hebben tegenwoordig een website. Je kunt dus eenvoudig vanuit Nederland een camper reserveren als je een rondreis door Amerika gaat maken. Je kiest het model in eerste instantie aan de hand van het aantal personen waarmee je op reis gaat. Maar er is niets op tegen om een camper te huren die wat ruimer is dan strikt noodzakelijk. Als je met zijn twee├źn een grote camper wilt huren zodat je meer comfort hebt dan is dat natuurlijk een keuze die je gewoon kunt maken. Je kunt je camper reserveren zodra je weet wanneer je reis naar de VS gaat plaatsvinden. Het huren van een camper is vaak goedkoper als je de mogelijkheid hebt om buiten het hoogseizoen te reizen.