Kleine camper huren Amerika

Kleine camper huren Amerika

Ga je met zijn tweeën een rondreis door Amerika maken, dan is het vaak voldoende om een kleine camper te huren. Aan een kleine camper zitten een paar voordelen ten opzichte van een groter model. Het belangrijkste voordeel is natuurlijk dat een kleine camper huren in Amerika goedkoper is dan een grote camper. Een kleine camper is vaak ook van alle gemakken voorzien en voldoet dus al snel aan de eisen van de gemiddelde toerist. Een kleine camper heeft ook het voordeel dat je er in het verkeer wat gemakkelijker mee manoeuvreert. Dit kan een voordeel zijn als niet gewend bent om met een camper te rijden. Je hebt in Amerika geen speciaal rijbewijs nodig voor het rijden met een camper, rijbewijs B is voldoende.

Hoe huur ik een kleine camper in Amerika?

Een camper huren is vrij eenvoudig omdat je dit al in Nederland kunt regelen. Zodra je je reisdata weet en dus de periode bekend is waarin je de beschikking wilt hebben over een camper, kun je deze vanuit Nederland reserveren. Er zijn verschillende grote verhuurbedrijven te vinden. Via hun website kun je de campers die zij verhuren bekijken en zo het door jo gewenste model uitzoeken. Bij alle campers staat aangegeven voor hoeveel personen ze geschikt zijn. Een kleine camper is vaak geschikt voor 2 tot 4 personen. Dus ook als je een gezin hebt met twee kinderen of als je met een ander klein gezelschap reist kun je vaak volstaan met een kleinere camper. Deze heeft ook het voordeel dat de huurprijs lager is dan van een groter model en een kleine camper verbruikt ook minder brandstof.

Waar kan ik overnachten met een kleine camper?

Je kunt in Amerika op veel verschillende plaatsen met een camper overnachten. Het meest comfortabel zijn de zogenaamde KOA’s (Kampgrounds of America). Dit zijn luxe campings waar je tijdens je overnachting gebruik kunt maken van diverse voorzieningen. Je kunt er meestal ook voor een schappelijke prijs ontbijten. Voor veel van dit soort kampeerplaatsen geldt dat je er meestal wel terecht kunt. Maar er zijn ook KOA’s die erg populair zijn. Vooral als je in het hoogseizoen reist is het dan aan te raden om van tevoren een plaats te reserveren om te voorkomen dat je teleurgesteld wordt.

De voorzieningen in een kleine camper

Ook een kleine camper is in de meeste gevallen van alle gemakken voorzien. Je hebt de beschikking over airconditioning, erg fijn als je in de zomermaanden reist. De keuken is uitgerust met diverse elektrische apparaten zoals een magnetron. Houd er wel rekening mee dat de generator die voor de elektriciteit zorgt een beperkte capaciteit heeft. Gebruik dus niet te veel apparaten tegelijkertijd anders loop je het risico dat de stoppen doorslaan en je geen stroom meer hebt.