Tips voor camper huren in amerika

Wil je een camper gaan huren voor een reis door Amerika, dan zijn hier wat tips die je kunt gebruiken om een goede keuze te maken.

 • Huur je camper op tijd
  Zodra de vliegtickets zijn geboekt en je dus weet in welke periode je in de VS bent, kun je je camper huren. Hoe vroeger je dit regelt, hoe groter de kans dat je de camper van jouw keuze kunt huren.
 • Reis als het kan buiten het hoogseizoen
  Wanneer je de mogelijkheid hebt om buiten het hoogseizoen te reizen, dan is het aan te raden deze kans te grijpen. De huurprijs van een camper ligt vaak lager in het voor- of naseizoen. Ook is het een stuk minder druk bij bepaalde attracties of in Nationale Parken die je wilt bezoeken. Tot slot is het minder druk op standplaatsen voor campers zoals de Kampgrounds of America, zodat de kans groter is dat je er een plaats vindt om te overnachten.
 • Zorg dat je camper ruim genoeg is
  Als je voor een aantal weken een camper huurt voor een rondreis, kies dan een camper die niet te klein is. Realiseer je dat je gedurende de reis “op elkaars lip zit” en dan kan het prettig zijn om net wat meer ruimte te hebben. Het aantal slaapplaatsen moet in ieder geval overeenkomen met het aantal passagiers dat je bij de reservering opgeeft.
 • Lees de instructies voor het watermanagement goed door
  In een camper heb je drie soorten water: Black, grey en fresh. Black water is het afvalwater uit het toilet en van de douche. Grey water is het water dat wordt weggespoeld in de keuken. Fresh water is drinkwater. Voor alle drie soorten water is een tank aanwezig. De tanks voor black en grey water moeten worden geleegd als het systeem voor het water management dit aangeeft. Ook het fresh water moet regelmatig worden ververst omdat het anders bacteriën kan bevatten waar je ziek van kunt worden. Op officiële kampgrounds kun je op daarvoor aangegeven plaatsen water lozen.
 • Ga verstandig om met de generator
  De generator in de camper zorgt voor elektriciteit, maar het vermogen is niet oneindig. Gebruik dus niet te veel apparaten tegelijk. Denk daarbij ook aan de airconditioning, die relatief veel stroom verbruikt. Als de capaciteit van de generator wordt overschreden slaan de stoppen door en moet dit eerst worden opgelost voordat je weer stroom hebt.

We vullen de tips geregeld aan!